TCCoA Forums banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
271 Posts
Discussion Starter #1
Ok, see this is what you ru into when you buy a car from someone who didn't know what the hell they were doing. Bought it with engine knock, totally rebuilt the engine (they had lower crank bearings where there should be upper ones, and no oil was going through the holes to the rods). Anyways, as many of you may know, I also had plenty of various, crazy problems. I got SO frusterated, I took it to the ford dealer. He worked on it for over 10 hours (only charged me for 7) plus $130 or so in parts plus the computer I bought, comes to about $800! But, I would have not found out all of these problems: First of all the one O2 sensor was shorted out, and this was causing the engine to go into the self-test mode constantly, I bought another ECU from a 92 5-spd SC, and it turned out my ECU was bad too! I assumed that was all that was wrong, but then he found that the MAF sensor was bad (not that big of a suprise), but here is the most shocking part. Where the MAF connects to the car was ALL jacked up. apparently the wires and contacts, some were filed down, some were switched around, giving the car all sorts of crazy readings. Its hard for me to believe that now, finally, the car actually runs and drives fine. First time since I have owned it! (probably over 4 years) Hooray!
 

·
Registered
Joined
·
271 Posts
Discussion Starter #2
getting code 176

code 176 - does this mean the driver's side o2 sensor isnt switching, or that its running lean (I heard both)?

because I have BRAND NEW 02 sensors in the car - what could be causing this code?
 
1 - 2 of 2 Posts
Top