TCCoA Forums banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
102 Posts
Discussion Starter #1
My '97 4.6l threw a P1443 code today. I read the previous posts and maybe I'll try fixing it instead of paying Ford to.

Interesting thing. I was talking to a friend of mine just yesterday and he asked if I still had my Bird becuase he bought a '95 4.6l and he's had nothing but problems with it. I told him that I didn't want to jinx myself, but my Bird's been pretty good. And now the CEL comes on.
 

·
Tinfoil hat wearer
Joined
·
558 Posts
Mine threw that code when they switched to the winter gas here. I started running 93 in it and it never came back on. So all winter even before i had my chip i had to run high test gas
 

·
Registered
Joined
·
102 Posts
Discussion Starter #4
Looks like the cost of these parts has gone up a little. The valve was $50+ and the sensor was $20+ (don't have the receipt in front of me) but I got about 2 bucks back from $80.
 

·
motor city poster
Joined
·
2,029 Posts
uncle works at ford dealership and he got the parts for me... now just gottta wait till they get to my house....i owe him 40 for both parts
 

·
Fry Rice Specialist
Joined
·
4,794 Posts
could you help me to buy those parts also? 40 bucks for 2 is cheap.
 

·
Registered
Joined
·
513 Posts
my car threw this code, would this make your gas millage go down?
 

·
Fry Rice Specialist
Joined
·
4,794 Posts
when i got my car the code is already on until now. normal driving i'm hardly sees 200miles pertank.......
 
1 - 10 of 10 Posts
Top