TCCoA Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
205 Posts
Discussion Starter #1
hey guys gota problem and cant find any threads on this.I have a 91 3.8 t-bird,I gutted the cats about 3-4 weeks ago and now the car will sputter when i accelarate and has no low end power at all.It's makeing the sound like when you close your lips and blow.I cant see any vacume leaks from on top,I was thinking maybe compresion? but it just started this a few days ago and I dont have any way to test the compresion anyway

hope some one has an idea...thanks
 

·
Moderator, Iowa Chapter Director, Uber Luber, TCCo
Joined
·
8,978 Posts
exhaust leaks can sometimes make a noise like repetative wooshing air. Could your exhaust possibly have slipped off slightly from the headers or something from when you gutted the cats? Since its pretty cold out this time of year you can try starting your car at night and shining a flashlight at the header flange and you might see exhaust gas drifting up from there.
-Thomas
 

·
Registered
Joined
·
205 Posts
Discussion Starter #3
its a posabilty, but i dont think it really got any louder then it has after gutting the cats it changed the sound of the exaust ,mad the exaust louder and more of a hollow sound but i expected that.Talked to my father last night as well and he thought maybe a burnt valve
 

·
Registered
Joined
·
1,890 Posts
Did this start as soon as you gutted the cats or did it just start now a month later?
 

·
Moderator, Iowa Chapter Director, Uber Luber, TCCo
Joined
·
8,978 Posts
take a towel (or two if you have duals) and place it over your exhaust tips, plugging them completely. If you have an exhaust leak the car will still run and you will hear where the leak is. And if it's all fine and dandy the car will die.
-Thomas
 

·
Registered
Joined
·
205 Posts
Discussion Starter #6
well i just got it to my dad's about an hour ago (he has the tools and a garage) and we put his code reader on it and this is what we got in this order : code 53,95,42. code 53 says the throttle position sensor signal voltage is to high, we happen to have one in the garage so we will replace that.Code 95 says theres a thermactor air system problem right side air flow always upstream( that side cat was pluged) or fuel pump monitor signal indicates circit problem.last code 41 is exaaust gas oxygen sensor voltage signal always lean does not switch.

when i started it up this morning i looked under the car and i did see some exaust leak out from the drivers side cat,nothing severer just a couple pin hole like leakes.

and yes it just started a few days ago,about a month after i gutted the cats
thanks guys for all the help
 

·
Registered
Joined
·
205 Posts
Discussion Starter #7
just a little update, i just finished replaceing both o2 sencors and the tps,so far it seems to be acting normal again but i havent got it on the road yet I think if she plays nice i'll give her a bath lol

man i love technology
 
1 - 7 of 7 Posts
Top