TCCoA Forums banner

1 - 7 of 7 Posts

·
MaleWhore
Joined
·
2,640 Posts
Discussion Starter #1
the 3.8 is at it again

try to start it today, and it wouldnt.

it has a new battery, it has a new starter. i double checked both of those and they are perfect. all it does is a clicking noise. i had my friend sit by the starter and it would even do anything, so im thinking its not getting power. i bypassed the selenoid and it just makes a click(selenoid itself). im thinking there is something after the selenoid itself that is screwed up. any help? how can i check whats wrong.
 

·
Administrator
Joined
·
8,244 Posts
What kind of shape are your battery cables and terminals in?

Joe
 

·
MaleWhore
Joined
·
2,640 Posts
Discussion Starter #3
cleaned them up, and they look pretty solid...
 

·
MaleWhore
Joined
·
2,640 Posts
Discussion Starter #4
i just tried it tonight out of no where it just cranked up...didnt do anything to it...it just started...weird....
 

·
MaleWhore
Joined
·
2,640 Posts
Discussion Starter #6
which wire is the ground? the thicker one?
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
The starter body is the ground. Check the ground connection at the negative battery cable, and any engine grounds. Check battery voltage when it's acting up, too. You may have gotten a bad starter or battery. If the starter was installed with a distcharged battery, it could have fried the new starter. (low volt=high current=hot starter). But I'm with Jimmy, if all this was going on before, I'll bet its a bad ground.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top