TCCoA Forums banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #1
I have a 95 cougar, has about 30k on a rebuilt tranny, and about 2-3000 miles since ive done the j-mod. Its drilled for the 450hp setting. Just recently, its begain to shudder on 2-3 upshifts when its cold, usualy under load, like pulling a grade, about 40-45MPG. Most of what i've read about shudder says to put mercon V in it. Which i did when i did the J-mod. The fluid is still nice and pink. It seems to do it when it feels like its locking up the converter in 3rd(does it lock up the converter in 3rd? it feels like it because of RPM drop) Any sugestions?
 

·
Premium Member
Joined
·
6,617 Posts
First things first check and or replace your plugs and wires. Then make sure the egr is functioning correctly. Beyond that you can modify the valvebody for increased lockup flow using these directions.


If that doesn't do it change the converter.

I have found some serious problems in some of the stock tunes that can cause these problems all in the pcm so tune would likely help.
Alan
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #3
Changed plugs and wires, was needed, and was the quickest thing to try. Is it normal for Shudder to come on suddenly? I never noticed it, then one morning, i could feel it. I know a week or so before i begain to notice it, my car got somewhat hot pulling a grade, and have been running alittle hotter. Dont know if that would effect it or not?
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #5
So, is it normal for the shudder to some on suddenly, and progress rapidly? Ive put about 5000 miles on the car since ive had it, and about 2-3000ish on the j-mod, with no sign of shudder untill the last couple weeks. Seems in the last month, its been acting up. Im wondering how much may be beacuse of the exhaust. I had a flowmaster system, and about 5 weeks ago, i cut the mufflers off, and ran straight pipes out the back. About 3 weeks ago, it started running hotter than normal, getting pretty hot one day pulling a grade. now its began shuddering, and it feels kinda like its missing when i'm cruising on the highway, about 1,900RPM. i dont notice a RPM or sound change, just what feels kinda like little tugs. I just changed plugs and wires and air filter, with no help. Any ideas? exhaust related mabey? i dont know.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #7 (Edited)
They say mercon V helps it, but mine didnt start untill after it already had mercon V in it.

One more, is it normal to get shudder below 25MPH?? i got it really bad today, but it was around 25MPH. i still think right after it went into 3rd.
 

·
Fry Rice Specialist
Joined
·
4,794 Posts
did you clean your maf yet?
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter #9
Casper said:
did you clean your maf yet?
Its on the list for tomarrow, as well as looking at the EGR. I should have scanned it when i was at work today. But everyone was in a hurry to get out of there.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top