TCCoA Forums banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter #1
ive been having a problem recently, when i start up the bird, and pull on to the road, it will wind out first very slowly and for some reason, quietly ( i have flowmasters and it doesnt sound as loud as it normally does). it will begin to sort of "buck" like its trying to shift, and if i let off the gas, it shifts into 2nd.

i also noticed that when i leave school, and get on it up a hill, it climbs in RPMs and starts pulling at around 3 1/2 hard

i replaced my fuel filter a while back, hoping that would fix the problem, but it didnt seem to fix anything. im hoping its not as serious as i think it is

sorry for posting about fuel in the drivetrain section :x im not exactly sure if thats the problem or not
 

·
Registered
Joined
·
488 Posts
get a fuel pressure guage and see how much pressure is running at the motor i think it should be around 40 lbs with key on but not running.I had the same problem a year ago and it was the fuel pump
 

·
Registered
Joined
·
2,662 Posts
Is the CEL on? Maybe you have a clogged cat?

And the pulling you feel at 3K rpms or so is normal. It seems the 4.6 doesn't really wake up until around there, and then it's off to the races.

Jay
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter #4
no, no check engine light... but it does start getting louder, im thinking that its just the torque converter warming up... but it still seems like im having a bit of sluggishness, i think ill try out the fuel gauge... do they do that service at autozone?

thanks for the replies :)
 
1 - 4 of 4 Posts
Top